Ograničena ponuda: Pretplati se na 3 meseca i ostvari popust do 15%

061 6449 468

Aligneri 101

Kako i zašto aligneri deluju: iz perspektive ortodonta

Prilično je izvanredno da se naši zubi mogu ispraviti kada uzmete u obzir da su zubi najtvrđi deo našeg tela. Oni se krecu unutar kosti, drugi najtvrđi deo tela. Ovo se može izvesti tankim komadom plastike. Kako je to moguće?

folija
Kako se zubi ispravljaju?

Naši zubi imaju dva dela: krunu (beli deo koji vidite u ustima) i koren, koji je skriven ispod desni. Koreni zuba su usidreni u kosti oko sebe mrežom mikroskopskih vlakana (parodontalni ligamenti) koji okružuju korene. Kada se vrši pritisak na zub, ligament prenosi tu silu na kost što zauzvrat izaziva preoblikovanje kosti kako bi se zub mogao kretati .
Zubi čudesno reaguju na veoma lagane, nežne sile koje se primenjuju tokom određenog vremenskog perioda.
Aparatići za zube i prozirni folije za ispravljanje zuba vrše pritisak na zube na precizan, kontrolisan način, a pritisak dovodi do pomeranja zuba. U poređenju sa protezama, aligneri to rade nevidljivo.

Da li su aligneri sigurna metoda ortodontskog lečenja u poređenju sa protezama?

Da. Sa prozirnim folijama ispravljanje zuba je bezbedno pod uslovom da su zubi zdravi. Potrebno je da naši pacijenti posete stomatologa radi pregleda, čišćenja i rendgenskih snimaka u roku od godinu dana pre početka tretmana Smile Revolution folijama. Treba utvrditi da nema zubnog karijesa, bolesti desni ili drugih oboljenja koje bi mogle ugroziti uspeh i bezbednost ortodontskog tretmana.

Kako da znam da li će terapija folijama biti uspešna?

Lak odgovor: Samo zakažite termin u jednoj od naših Smile Revolution partnerskih ordinacija za ugodno skeniranje zuba. Tada će naši ortodonti pregledati digitalnu verziju vaših zuba. Za nedelju dana ćete moći da vidite digitalnu 3D animaciju koja izgleda kao film o tome kako će se vaši zubi ispravljati iz meseca u mesec i kako će konačno izgledati sa našim tretmanom.* Nakon što odobrite vaš novi osmeh, pristupamo izradi folije i krećemo sa terapijom!

Za nedelju dana ćete moći da vidite digitalnu 3D animaciju koja izgleda kao film o tome kako će se vaši zubi ispravljati iz meseca u mesec i kako će konačno izgledati posle ove terapije. Nakon što odobrite vaš novi osmeh, pristupamo izradi folije i krećemo sa terapijom!

Neki slučajevi mogu biti previše komplikovani i neodgovarajući za lečenje folijama. Možemo vas uputiti ortodontu koji će ti preporučiti alternativnu terapiju.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *